Een weekend weg met het gezin naar de Maasvallei.

Trip Natuur » reizen » weekend weg limburg

In de herfst een weekend weg naar Limburg met het gezin? Overnachten kan 1 of 2 nachten in een bed en breakfast op het water middenin de Maasvallei. Met je eigen wagen ben je vanuit Antwerpen op 1,5 uur in Kinrooi en geniet je van een mini-vakantie. Samen nieuwe plekken opzoeken en de natuur ontdekken. Maar ook een zonnig terrasje doen, varen met een stilsloep en samen in een wildwaterbaan!

Botel Ophoven

Katy en Leo baten met veel passie de B&B uit. Ik kies voor deze logeerplek omwille van de unieke ligging, de duurzame aanpak, de natuurlijke omgeving, betaalbare kwaliteit en de familiekamer tot 4 personen. Lees alles over Botel Ophoven op deze blog. Een aanrader voor een weekend weg naar Limburg.

Wandelen in Kinrooi.

Op 1,5 km van de b&b start er een bewegwijzerde wandelroute door het natuurgebied Koningsteen – Kollegeend en haar omgeving. De route van 11 km is makkelijk te volgen via de rode bordjes. Onderweg kom je Konikpaarden of Galloway runderen tegen en kan je vogels spotten. Aan de Kessenich plas kan je rustig aan de kant van het water genieten met de zon op je gezicht. Op de strook tussen de Maas en de plas is er een betonnen overloop. Dat is een perfecte pauzeplek. Tover daar een lekker drankje en een knabbel uit de rugzak.

Daarna wandel je verder richting het witte dorpje Thorn. Zomaar de grens over. Het dorp is charmant en heeft een aantal gezellige terrasjes en winkeltjes om wat cultuur op te snuiven. Via landelijke wegen wandel je terug tot aan de kerk in Kessenich. Onze zoon fietst deze route, wij wandelen.

Pannenkoekenbakker

Het dorpje Thorn verrast met veel gezelligheid. We hebben geluk want de zon doet de terrassen stralen. Dat nodigt uit voor een lekkere lunch. Bij de Pannenkoekenbakker kan je uit meer dan 30 soorten pannenkoeken kiezen. Zoet of hartig. Help. Ik ga uiteindelijk voor een vegetarische versie met paprika, uit en champignon. Door op vakantie voor een vegetarisch gerecht te kiezen, draag je weer een steentje bij aan de gezondheid van onze planeet. Iets met veeteelt en CO² uitstoot.

Vintage Atelier

Na de pannenkoek leidt de wandelroute je door de dorpskern van Thorn en moet je eens passeren bij het winkeltje Vintage Atelier. Buiten staan er vogelhuisjes, vilten musjes, insectenhotels, kaarsen,…. Binnen vind je de leukste hebbedingen. Lars kocht er een opgezet insect en ik een nieuwe ring van het merk Xzota. Een toffe plek voor een origineel verjaardagsgeschenk of gewoon iets voor jezelf.

Varen met een stilsloep

Bij de Botel Ophoven kan je een stilsloep huren. Met deze elektrische sloep vaar je op een duurzame manier en zonder geluid in de natuur. Vaar de Maas op of neem een kijkje bij de Jachthaven Spanjaard. Daar vind je trouwens een buitenspeeltuin met picknickbanken.

Bistro Papillon

Uit eten met een kleuter is niet altijd evident. Daarom kiezen we vaak gewoon voor een brasserie.  Op camping Papillon is er een gloednieuwe bistro met een speeltuin en zandbak. Op het terras staat een verwarmer. Zo zitten we gewoon buiten terwijl Lars vrienden maakt en meedoet aan een spel ring gooien.

Multimovepad in Bree

Kort voor de middag op zondag rijden we terug richting Antwerpen en stoppen we in Bree voor een korte wandeling van 2 km in een park. Het Multimovepad is bewegwijzerd met een vrolijke kikker. Die neemt je mee door de natuur. Over, onder en langs 17 verschillende hindernissen en spelletjes. Klimmen in netten, verspringen, balanceren, ring gooien, … deze route is alles behalve saai. Lars die houden we amper bij. Bij de start/het einde is er een gezellig fietscafé met speeltuin waar je terecht kan voor een kleine lunch of een lekker koffie.

Centerparcs Erperheide

Om te kunnen genieten van het zwemparadijs hoef je er niet persé te logeren. Via dagjecenterparcs.be kan je tickets kopen voor het zwembad en zit je voor je het weet in een wildwaterbaan of in het bubbelbad. De weelderige plantentuin (kamerplant doelen bijscherpen) met de leukste waterattracties zijn goed voor een middag plezier voor heel je gezin. Misschien is er ook tijd om even te relaxen op de verwarmde ligbedden. Dat klinkt goed? Daarna snel iets eten voor je naar huis keert.

Wil je nog iets weten over dit weekend weg naar Limburg? Stel je vraag hieronder via de reacties.
Volg me via Instagram @trip.natuur voor meer reisinspiratie.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.