10 x buiten met je kids in Brasschaat.

Trip Natuur » daguitstappen » speeltuinen Brasschaat

Meer tijd in de natuur heeft een rustgevende werking op je geest en lichaam. Daarnaast ben je in de natuur actiever. Bewegen is dan weer goed voor je gezondheid. Dat is een mooie gewoonte die ik maar al te graag met mijn gezin aan ga. We gaan in de schoolvakanties, op woensdagmiddag of een vrijdag na schooltijd wel eens op avontuur. Meestal voor een paar uurtjes. Soms is dat een daguitstap of een weekendje weg. In Brasschaat zijn er de mooiste bossen en parken om veel tijd buiten met je kinderen door te brengen. Lees dus zeker verder en ontdek 10 buitenspeeltips om samen te genieten. Van speeltuinen in Brasschaat tot mini-golfen of met een bootje roeien.

Multimovepad Brasschaat.

Dit is een wandeling in één van de kleinere bossen, nl. de Kattekensberg en de Brusselse bossen. Via een bewegwijzerde route van 2 km wandel met je kids langs een 10tal beweeg- en speeltoestellen. Klimmen, evenwicht houden, springen, glijden,… Het komt hier allemaal aanbod.

vertreklocatie: kruispunt Elisalei en Fabriekstraat
honden zijn hier welkom
Breng zelf een picknick mee voor in het bos of ga naar Brasserie Oud Antwerpen om na te genieten.
Hieronder lees je meer over de speeltuinen in Brasschaat.

Kinderboerderij Mikerf.

In het weekend is dit een populaire plek. Op een weekdag is het hier zalig rustig. Hier kan je makkelijk een halve of hele dag vertoeven met een korte wandeling rond de vijver (1,5 km), boerderijdieren zoeken en bekijken, lunchen, spelen op de speeltuin en een ijsje eten. De kinderboerderij organiseert een aantal unieke events zoals het schaapscheerfeest in mei, het oogstfeest in september en St. Maarten op 11 november. Je kan hier ook op boerderijkamp komen in de zomer of met de klas een uitstap naartoe maken. In de kleine boerderijwinkel kan je een souvenir kopen om thuis na te genieten. Vers appelsap, yoghurt, groenten, honing, confituren….. Deze speeltuin in Brasschaat is mild voor je budget.

Adres: Mikhof 25 in Brasschaat
De stallen gaan open vanaf 8u en sluiten bij zonsondergang.
Cafetaria Mikerf is gesloten op maandagen.
De openingsuren verschillen per seizoen. In het weekend zijn ze steeds open van 10u30 tot 17:30.
Check dus zeker hun website voor de juiste openingsuren als je er een terrasje wil doen. Rondom de speeltuin staan picknick banken. Hier mag je ook je eigen eten en drinken bovenhalen. Aan de vijver is er grasveld, ideaal voor een familiepicknick.
Hieronder lees je meer over de speeltuinen in Brasschaat.

Speeltuin in het park van Brasschaat.

De speeltuin met hertenweide en zitbanken is een leuke plek om een paar uurtjes buiten te spelen. Er is een grote witte zandbank met verschillende speeltuigen voor kleine en grote kinderen. Naast de speeltuin wonen er herten en geitjes. Er is hier geen horeca in de buurt, neem dus zeker een hapje en drankje mee als je iets langer wil blijven. Op sommige dagen staat de ijsjeskar van het lokale ijssalon hier.

adres: Gemeentepark 6
parkeren kan op de Miksebaan of op parking Kasteel en Remise, op de parking van het Armand Reusensplein en de Oude baan is er behalve op zondagen een parkeerschijfplicht. Je kan er dan voor 2 uur gratis parkeren. Er zijn helaas geen openbare toiletten. Bij het senioren café Remise kan je tijdens de openingsuren terecht.

Minigolf Brasschaat.

In Brasschaat zijn er 2 plekken waar je kan mini golfen. Het is een uitdagende buitenactiviteit voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor vele kinderen is het iets nieuws om te ontdekken en een ware beproeving voor het geduld. Daarnaast kan je dit spel met de hele familie doen, inclusief oma en opa.

Minigolf Hemelhof
parktuin met 18 holes
met terras en speeltuin voor hapje en drankje na jouw spel
adres: Gemeentepark 19 in Brasschaat
parkeren kan op de parkings van het park
gesloten op donderdagen, minigolf vanaf 10u tot 1 uur voor zonsondergang

Minigolf Melkerij
bostuin met 18 holes
met terras en zeer grote speeltuin voor hapjes en drankjes na jouw spel
adres: Bredabaan 93, volg de pijltjes in de plantaandreef tot aan de horecazaak
parkeren kan op de parking naast de horecazaak
gesloten op maandagen en dinsdagen, in de schoolvakanties zijn ze alle dagen open
Hieronder lees je meer over de speeltuinen in Brasschaat.

Kinderwandelingen in Brasschaat.

Laarzenpad in het Klein Schietveld.
In dit ruige natuurgebied en militair domein heeft het agentschap van Natuur en Bos een aantal wandelingen bewegwijzerd. De 2 korte laarzenpaden zijn ideaal om met kinderen te doen ( niet buggyproof). Je vertrekt telkens aan het mini-museum Den Toren en volgt of de paarse of de rode bewegwijzering. Je wandelt door een typisch Kempisch landschap met heide, vennen en gemengde bossen.
Afstand: 5 km
vertrek: Lichtvliegwezenlaan 11, mini-museum Den Toren
bewegwijzering: paars of rood
parkeren kan op de ecoparking ter hoogte van het Gunfire museum

Rondom vijver de Mik.
Deze rondom neemt je mee rondom de parkvijver De Mik. Je kan deze makkelijk combineren met een bezoek aan de kinderboerderij en de speeltin.
Afstand: 2 km
Vertrek: Kerkedreef in Brasschaat (ter hoogte van ingang bos Den Inslag)
Wandelknooppunten: 82-80-30-81-82 (makkelijk uit te breiden via andere knooppunten)
Parkeren kan op de Kerkedreef of op de laan naar de kinderboerderij.

Op wandel in het park.
De verharde lanen, grasvelden en het erfgoed zijn een bezoekje waard met je gezin. Onderweg kom je meerdere speeltuinen tegen. Ideaal als speelplek voor je kids.
Afstand: 2,4 km
Vertrek: Zwembadweg in Brasschaat (ter hoogte van Sportoase zijn meerdere parkings)
Wandelknooppunten: 98-99-53-97-98 (makkelijk uit te breiden met andere knooppunten)
Parkeren kan op de parking van Sportoase.

Hieronder lees je meer over de speeltuinen in Brasschaat.

Bootje roeien in het park.

Aan het boothuisje in het park kan je een roeibootje huren om op de kleine vijver je roeikunsten nog eens boven te halen. Eerst een half uurtje dobberen op het water, daarna op het strand spelen met een drankje erbij.

locatie: in het park van Brasschaat (schuin achter het complex van Sportoase)
Parkeren kan op de parkings van Sportoase, Zwembadweg.

Speelbossen in Brasschaat.

In de verschillende natuurgebieden zijn er speelbossen waar je met je kinderen kampen kan bouwen of waar ze gewoon creatief in de natuur kunnen spelen. Deze 3 speelbossen zijn leuke plekken voor een creatieve voor – of namiddag en iets anders dan de typische speeltuinen in Brasschaat.

Melkerij – Middenbosdreef
Den Inslag – adres
Ploegsebaan – Ploegsebaan 275 A

Skateterrein Mishagen.

Dit is een klein terrein met uitdagingen voor gevorderde skaters. Het skateterrein ligt langs de antitankgracht in een rustige straat.
Adres: Mishagen 66

Natuurspeeltuin in Brasschaat.

Op dit oude oefenterrein van de militairen kan je nu een baseballclub vinden en een kleine natuurspeeltuin. Verwacht je aan hoge grassen en ontdekkingspeeltuigen. Het is een groene plek voor gezinnen om vrij te spelen. Neem zeker zelf nog wat speelgoed mee en een picknickdeken!
Adres: Mishagen 10

Restaurant met speeltuin in Brasschaat.

Klokkenhof – Bredabaan 950
Dit hotelrestaurant heeft een heel grote, volledig omheinde speeltuin. In de lente en zomer staat het extra springkasteel en is de ijsjesbar open. Op het grote en moderne terras kan je als ouder rustig genieten met zicht op een bos.

Melkerij – Bredabaan 93 (plantaandreef inrijden)
In dit erfgoedgebouw kan je nog steeds terecht om te lunchen of dineren. De grote houtenspeeltuin is indrukwekkend. Je kinderen zijn hier uren zoet. Er is een ruim terras met picknickbanken. De mini-golf in het bos is een toffe extra

Hemelhof – Gemeentepark 19
Middenin het park kan je de gezellige brasserie met speeltuin en mini-golf vinden.

Ijssalon Coco Rico – Hendrik Luytenplein 3
Voor echt het lekkerste ijs van Brasschaat. Probeer vooral de smaak hazelnoot eens! Aan het ijssalon staan er zitbanken en is er een kleine speeltuin.

Perron Noord – Lichtvliegwezenlaan 11
In dit oude militiare kamp kan je nu genieten van een middag op een groot terras vlak naast het vliegveld van Brasschaat. Bij mooi weer kan je hier kleine vliegtuigen zien opstijgen en landen. De speeltuin is leuk voor grote en kleine kinderen. Er is heel veel plek om rond te lopen en bewegen. Je kan hier ook een feest geven (lentefeest, babyborrel,…). In de zomer is de zomerbar open en kan je verse pizza’s bestellen.

Oud Antwerpen – Elisalei 55
Sinds 1885 is deze horecazaak al een gevestigde waarde in Brasschaat. De grote speeltuin is geliefd bij kleine en grote kinderen. Op het terras is het rustig zitten. Je kan een bezoek aan deze horecazaak makkelijk combineren met het Multimovepad.

Mis je een leuke buitenspeelplek in deze lijst? Laat het weten via een reactie op dit bericht. Nuttige info? Deel ze met jouw mama vriendinnen op sociale media.


Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.