Logeren in een vakantiepark op de Veluwe.

Trip Natuur » reizen » vakantiepark veluwe

Herfstvakantie. We gaan er 7 dagen tussen uit en logeren in een vakantiepark op de Veluwe. Deze trip naar Nederland geeft ons tijd en ruimte om samen dingen te doen die we graag doen. Geen moeten maar vooral veel willen. Met onze eigen wagen rijden we van Schoten naar Otterlo (155 km). Onze e-bikes gaan mee. Samen met de boodschappen voor die week en onze teckel Jolie.

Ik reserveer een huisje in Europarcs De Wije Werelt omdat het park tussen 2 grote natuurgebieden (Hoge Veluwe en Planken Wambuis) ligt, er veel nieuwe huisjes beschikbaar zijn, er binnen-en buitenspeeltuinen zijn, onze hond welkom is en vooral omdat de herfstvakantie in Nederland een week vroeger valt en wij hier heel betaalbaar kunnen logeren.

Europarcs De Wije Werelt.

Een vakantiepark aan de rand van natuurgebied Planken Wambuis. Je wandelt van je huisje zo het bos in. Het is een mix van oude stacaravans en nieuwe hippe boshuisjes. Sommige met een basis comfort en een dromerige uitstraling zoals de zwerfhutten of het Van Gogh huisje. Andere zijn dan weer heel comfortabele met een echt thuis gevoel.

In het park zelf zijn er meerdere kleine buitenspeeltuinen, een mini-kinderboerderij, buitenzwembad, een ontbijtwinkel, fietsverhuur, receptie en een imposante schuur waar je een brasserie met binnenspeeltuin kan vinden. Hier kan je o.a. pizza’s afhalen. Altijd lekker.

Wat voor ons een meerwaarde is dat we vanaf het park telkens kunnen vertrekken voor wandelingen of fietstochten. Eigenlijk kan je zelf tot in Apeldoorn of Arnhem fietsen als je de bewoonde wereld wil opzoeken. De wagen blijft gewoon op de parking.

Pavilion 4

Voor een vakantie van een week of langer ga ik altijd voor comfort. Ik kom nu eenmaal graag uitgerust terug uit vakantie. Om die reden kiezen we voor het nieuwe huisje Pavilion 4 in het vakantiepark op de Veluwe. Hier vinden we het comfort dat we thuis kennen. Dat is een keuken met vaatwas en oven, een aparte slaapkamer voor onze zoon, een degelijke sofa, een smart tv voor Netflix avonden en een berging voor de fietsen. De inrichting is warm met veel natuurlijke kleuren.

Voor een klein bedrag meer kan je het huisnummer kiezen. Neem dat in overweging. We kozen voor huisje nummer 138 aan de rand van het bos. En genieten zo heel de week van een mooi uitzicht in plaats van de tuin van de buren. Dit type huisje is ook beschikbaar voor gezinnen tot 6 personen. De berging wordt dan ingenomen door een slaapkamer met stapelbed. En huisje nummer 141 heeft een hottub buiten. Voor de luxe paarden onder ons. Misschien volgende keer eens proberen?

Vakantiehuis op de Veluwe: honden welkom.

Jolie, onze 13 jarige teckel reist mee. Dat is hier geen probleem want in vele van de huisjes zijn meerdere huisdieren toegelaten. Ook de extra kost valt goed mee. Er is eigenlijk geen reden om voor deze vakantie je hond thuis te laten. In de omgeving kan de hond overal mee op wandel en in de brasserie van het park is die welkom.

Vakantiepark in de natuur.

Europarcs De Wije Werelt ligt in Otterlo, tussen 2 grote natuurgebieden namelijk Planken Wambuis en de Hoge Veluwe. Dit eerste is een gebied dat gratis toegankelijk is. Vanaf het huisje starten er meerdere kindvriendelijke wandelroutes over zandduinen, langs heidevelden en door bossen.

Maar ook met je fiets ben je via de fietsknooppunten zo in het hart van het natuurgebied. Plots zit je dan in Boerderij Mossel voor een 12-uurtje na te genieten van alle landschappen. Voor al wie graag de stad op zoekt, zijn Apeldoorn of Arnhem de plek. Die liggen op fietsafstand. Naast wandelen en fietsen zijn er veel buiten activiteiten te doen op de Veluwe. Ook met kinderen. Daar vertel ik je later meer over.

Tip : voordelig reizen in de herfstvakantie.

De herfstvakantie in België en Nederland vallen niet samen. Dat wil dus zeggen dat de prijzen van vakantiehuisjes (vooral die in de parken omwille van het grote aanbod) heel aantrekkelijk zijn. We betalen 435 euro voor 7 nachten. In combinatie met regelmatig zelf koken en veel wandelen en fietsen kan je zo van een voordelige vakantie genieten. Wat zijn jouw plannen voor de volgende herfstvakantie? Reserveren kan via de website van Europarcs.

Wil je nog iets weten over Europarcs De Wije Werelt? Stel je vraag via de reacties hieronder.


Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.