Overnachten op het water in Limburg.

Trip Natuur » reizen » overnachten op het water

De tijd met het gezin is kostbaar. Samen reizen en nieuwe plekken ontdekken is een waardevolle hobby. Deze keer overnachten we op het water bij Botel Ophoven in de Maasvallei. Met onze eigen wagen zijn we vanuit Schoten op 1,5 uur in Kinrooi in Limburg. Zo is vertrekken op vrijdag na het werk dus een optie en gaan we voor het ultieme mini-vakantie gevoel. Katy en Leo baten met veel passie de B&B uit. Ik kies voor deze logeerplek omwille van de unieke ligging, de duurzame aanpak, de natuurlijke omgeving, betaalbare kwaliteit en de familiekamer tot 4 personen. Want ja gezinnen met kinderen zijn hier welkom! En wie wil er nu niet overnachten op het water?

Overnachten op het water.

Er zijn weinig logeerplekken in België waar dit op een betaalbare en comfortabele manier kan. Als je wil opstaan en een zonsopgang wil zien vanop het water dan kan dit gewoon bij Botel Ophoven. Vanuit de ontbijtruimte heb je zicht op de Maasplas en zie je vissen uit het water springen en eenden in groep de plas op gaan. Met veel geluk zoeft een ijsvogel over het water en ben je net op tijd om een glimp op te vangen. Het water en de uitgestrektheid van de Maasplas geven instant rust.

B&B in Limburg met familiekamers.

Gezinnen, koppels en bedrijven komen hier logeren. De B&B heeft een tiental kamers van 2 tot 4 personen. Onze vierpersoonskamer is ruim en voorzien van basiscomfort. Buiten de tijd kort voor het slapen zijn we niet vaak op onze kamer. We gaan voor een traag ontbijt in de ontbijtruimte en maken gebruik van het zonneterras voor een relaxmoment met een drankje bij. Overdag zijn we buiten en ontdekken we de natuur en het dorp Thorn. Bij Botel Ophoven kan je ook een stilsloep huren om zelf te varen in de omgeving.

Duurzaam overnachten.

Katy en Leo staan bij elke beslissing voor hun B&B stil bij de impact op het milieu. Dat doen ze al jaren. En zijn daarom een fiere houder van het Green Key label. Dit is een internationaal erkend label in de toeristische sector m.b.t. duurzaam ondernemen voor horeca. Bij Botel Ophoven doen ze aan recycleren, gebruiken ze geen kleine flesjes zeep in de badkamers, doen ze het onderhoud met milieuvriendelijke producten, vragen ze aan gasten of ze ontbijten al dan niet om de juiste hoeveelheden in te kunnen schatten, promoten ze andere lokale ondernemers voor een gezellig diner, bieden ze vakantiemogelijkheden aan voor mensen met een laag inkomen,… Maar ook voor het gebouw zelf zijn er duurzame keuzes gemaakt zoals de zonnepanelen -en collectoren, waterbesparende douchekoppen,… en er zijn ook de elektrische sloepen. Op de parking kan je jouw elektrische wagen opladen. Zo goed bezig daar!

Een weekendje weg in Limburg.

Het weekend weg vullen we met activiteiten waren we samen blij van worden. We gaan wandelen in het natuurgebied Koningssteen-Kollegreend (10km), kuieren in het oude witte dorpje Thorn, eten een hartige pannenkoek, maken een tocht met een stilsloep, spelen op het Multimovepad in Bree en gaan zwemmen in Centerparcs Erperheide.

Groepen welkom bij Botel Ophoven.

Ooit gingen Katy en Leo het water op met de Bomma (een oud zeiljacht uit 1880) met groepen voor een dag vol plezier en lekker eten. Vandaag zijn bedrijven, verenigingen of families hier nog steeds welkom voor een toffe daguitstap of een weekendje weg. Combineer een tocht met een stilsloep met een bbq of overnacht op het water en ga wandelen of fietsen.

Wil je hier logeren?

Neem dan contact op met Katy via info@botelophoven.be.
Ze informeert je graag over de mogelijkheden, beschikbaarheden en prijzen.

Een stilsloep huren? Klik hier

Heb je nog een vraag of ken je nog een leuke plek waar je duurzaam kan overnachten? Deel ze via de reacties onder dit bericht.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.