Een rondreis voor gezinnen op Corsica.

Trip Natuur » reizen » rondreis corsica

Een rondreis in Corsica met het gezin? We testen het uit in juli tijdens het bouwverlof. Naar goede gewoonte gaan we in de zomer steeds wat langer op vakantie. Met mijn man en zoontje van 5 jaar gaan we op avontuur en maken we de mooiste herinneringen. Vooral de tijd samen is ons grootste geluk. Corsica is de kers op onze taart.

Tijdens de rondreis in Corsica van 19 dagen logeren we op 4 verschillende locaties en bezoeken we verschillende steden en natuurgebieden zoals Cap Corse, Solenzara, de Restonica vallei, Corte, Ajaccio, Bonifacio, de Bavella pas, Bastia en het superkleine maar charmante Erbalunga.

Met TuiFly vliegen we rechtstreeks van Zaventem naar Bastia. En een huurwagen geeft ons veel vrijheid om elke dag een nieuwe plek te ontdekken als we daar zin in hebben. Of ik terug wil? JA!

Waarom op rondreis in Corsica met je gezin?

Vanuit Brussel vlieg je met TuiFly op 1,5 uur naar het eiland. De vliegtickets zijn betaalbaar en de vlucht is zo kort, ideaal voor onze kleuter. Corsica is een klein eiland. Dat maakt dat alles ‘dichtbij’ is. Zo zie je veel hoogtepunten zonder gekke afstanden af te leggen. Maar ook voor de ‘trage reiziger’ kan ik Corsica aanraden. Logeren op 1 plek en dan de buurt beleven en ontdekken. Je zal je niet vervelen en de natuur neemt je mee van de ene verwondering naar de andere.

Tijdens onze rondreis in Corsica kiezen we voor gezinsvriendelijke accommodaties zoals vakantieparken en campings. Maar ook als het iets meer mag zijn is er een mooi aanbod aan boetiek hotels. In de zoektocht naar kwalitatieve en betaalbare logeerplekken zie ik weinig typische all-in resorts of grote campings de revue passeren. Ik zoek steeds naar plekken waar we kunnen logeren in de natuur. En die kan je hier vinden.

Onze vakantie vullen we het allerliefst actief in. Daarom gaan we regelmatig wandelen. Dat is mild voor het reisbudget en geeft je de kans om de natuur te ontdekken. Vele van de routes zijn goed bewegwijzerd en populair. Omdat we wandelen met een kleiner kind geeft dat een veilig gevoel. Zo is er altijd wel iemand in de buurt. Je weet nooit…

Lars is een echte waterrat. Op Corsica zien we hem ontpoppen tot een onderwater verkenner zonder angst. Er zijn eindeloos veel zwemplekken in de rivieren maar ook de idyllische rots-en zandstranden zijn afwisselend en ieder uniek. Ontspanning verzekerd!

Het weer op Corsica geeft ons het echte vakantiegevoel. Warm en droog. Meestal tussen de 25-30 graden. In de bergen is het vaak milder of waait er een wind. We kunnen altijd zwemmen en onze regenkledij komt niet uit de koffer.

Als je jouw kinderen in contact wil brengen met de natuur in plaats van met massatoerisme en overconsumptie dan is dit Franse eiland een aanrader. In de grote steden zoals Ajaccio en Bonifacio kan het lekker druk zijn maar op 10 minuten buiten de steden ben je zo weer de natuur in.

Onze vakantie in Corsica zag er zo uit…

Ik zoek alles op voorhand uit voor deze rondreis in Corsica met mijn gezin. Ook de reservaties deed ik voor ons vertrek. Meestal doe ik dat 6 maanden vooruit. Nu boek ik 4 weken voor vertrek (Corona).

Onze vluchten boeken we bij TuiFly. We vliegen van Zaventem naar Bastia en keren terug vanuit Ajaccio naar Zaventem.

Een huurwagen boek ik via Easyterra, een touroperator die verschillende verhuurbedrijven aanbiedt. Dat gaf ons de scherpste prijs. Want schrik niet. Een huurwagen op Corsica is prijzig. We boeken een model Volkswagen Golf maar rijden uiteindelijk met een Dacia Duster. Met onze eigen wagen rijden we tot in Zaventem. Die parkeren we in parking P3.

We logeren een week in een luxe-stacaravan in vakantiepark Sole Di Sari tussen de zee en de bergen. Daarna rijden we naar Cap Corse in het Noorden en kiezen we opnieuw voor een week in een stacaravan op een kleine camping. Beide logies boek ik rechtstreeks bij de uitbaters.

In de bergen logeren we 3 nachten  in een klein houten huisje bij Paul en Lucienne. Zalig rustig met een unieke ligging. En om de rondreis in Corsica af te sluiten slapen we 1 nacht in een populair jaren ’90 hotel. De tijd heeft daar stil gestaan. Maar de kamer met terras en het uitzicht is een ideale afsluiter van een vakantie vol groen geluk. Deze laatste 2 reserveer ik via het platform Booking.

De mooiste natuur van Corsica kan je hier vinden…

In de omgeving van de bergpas Bavella zijn er verschillende wandelroutes en mooie zwemplekken.
Vanuit het bergdorp Bavella volgen we een wandelroute met de rode bewegwijzering. Die neemt ons op 1218 meter hoogte mee door schaduwrijke naaldbossen en over avontuurlijke rotspaden. Zo zijn we 3 uren op pad. Half weg komen we aan U Fafunata di Cumpuleddu. Door erosie ontstond dit enorme gat in een rotsblok. Maar ook de wandeltocht naar de watervallen van Purcaraccia is bijzonder. Verwacht je hier wel aan vele bewonderaars aan de zwemkommen.

In het uiterste Noorden kan je rust vinden op Cap Corse. Op dit groene schiereiland kan je wandelen via een historisch douanier pad langs oude wachttoren en paradijselijke stranden. De uitzichten zijn adembenemend en het azuurblauwe water doet me dromen.

In het binnenland rondom Corte ontdekken we Albertacce en gaan we met een ezel op wandel. En in de Restonica vallei zoeken we de hoogte op bij Lac De Melo. Deze vallei is een bezoek waard. De natuur is ruig en indrukwekkend. We wanen ons al snel in Canada.

Wat kan je tijdens de rondreis in Corsica met je gezin allemaal doen?

Corsica is een ideale bestemming voor de actieve vakantieganger. Onze dagen vullen we met wandelen, snorkelen, zwemmen, suppen, dolfijnen spotten, relaxen, stadsbezoeken ,lekker eten, kajakken en een bezoek aan een conservatieproject van schildpadden. Veel is afgestemd op onze kleuter. Maar toch boeten we niet in op avontuur en prachtige landschappen.

Onderweg en in de reisgids komen we vele dingen tegen zoals paardrijden, canyoning, via ferrata, bootexcursies, meerdaagse wandeltochten, mountainbiken,….. Allemaal dingen in de natuur. Misschien komen we wel terug als Lars groter is. En wagen we ons hier samen aan.

Op dit eiland is vervelen geen optie. Maar het kan want gewoon een dag op de camping middenin het groen is ook genieten.

Mijn tips voor jouw rondreis in Corsica…

Een actieve vakantie hoeft niet extreem te zijn. Combineer een halve dag relaxen met een uitstap. Dat verlengt de dagen en jouw vakantie. Je hoeft niet alle dagen sportief te zijn. Zoek naar een goede balans voor jou en je gezin.

Tijdens onze vakantie is er geen vast slaap uur voor onze kleuter. We volgen een natuurlijk ritme.

Maak gebruik van al die natuurlijke zwemplekken. Ook al heb je angst. Overwin die, want zwemmen in een rivier of in zee heeft een therapeutische werking op geest en lichaam. Het brengt rust. Gebruik een milieuvriendelijke zonnecrème. Zo draag je mee zorg voor onze natuur.

Neem een parasol of schaduwzeil mee op vakantie. Op sommige stranden is het erg warm en is schaduw plots jouw beste vriend.

Heb je nog een vraag over een rondreis in Corsica met jouw gezin? Stel ze hieronder via de reacties.

Ik reis graag terug naar Corsica voor een nieuwe gezinsvakantie aan de andere kant van het eiland maar ook voor een meerdaagse wandeltocht door de bergen, want oh het is er zo mooi.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.