Op avontuur met de wagen in Duitsland, Oostenrijk en Kroatië.

Tijdens het bouwverlof ga ik elk jaar met mijn gezin voor een langere periode op vakantie. Elk moment samen is genieten omdat we gewoon met ons drieën op avontuur zijn en we hoeven met niets of niemand rekening te houden. Deze keer gaan we op rondreis met eigen wagen in Duitsland, Oostenrijk en Kroatië. We rijden 2800 km in 6 ritten en logeren op 5 verschillende plekken. Het is een reis vol uitzonderlijke natuur- en buitenmomenten. We willen vooral opnieuw naar Oostenrijk voor de mooie landschappen maar ook omdat ze hier erg kindvriendelijk zijn. Lars reist mee als vierjarige kleuter.

Een gezellige tussenstop in Werbach.

Omdat we geen fan zijn van lange ritten, onderbreken we de reis en logeren we één nacht in hotel Belle Maison in Werbach. Het is een klein, jong hotel met een Newport sfeer en ligt maar 20 minuten van de autostrade. Zo komen we terecht in een typisch dorp van de streek en gaan we ’s avonds op wandel om van de natuur te genieten. De kamer boeken we met ontbijt. Want wat is er beter dan een vakantiedag te starten met een uitgebreid ontbijt? Tevreden en uitgerust stappen we in de wagen en na een korte stop bij speeltuin Toppels gaan we weer de snelweg op richting Oostenrijk.

Een wonderlijke week in een Oostenrijks familiehotel.

We kiezen opnieuw voor een hotel van de Falkensteiner groep in het skioord Katschberg. Het familiehotel Falkensteiner Club Fumination heeft veel activiteiten voor gezinnen met jonge kinderen. De ligging is geweldig en we kunnen vanuit ons hotel te voet naar de meeste activiteiten. We nemen de berglift naar boven en kiezen voor wandelroutes van 6-8 km. Onderweg pauzeren we in de charmante berghutten en genieten we van een Almdudler, een wit bier, Kaiserschmarren of een goulash met frietjes. Mijn e persoonlijke favoriet is de germknödel met warme vanillesaus. 

We gaan ook met z’n tweetjes e-mountainbiken terwijl Lars speelt in de kinderopvang. Daarna nemen we de paardenkoets naar een pony alm waar Lars voor de eerste keer een rit op een pony maakt. We racen ook de berg af op een zomerrodelbaan. Onze actieve buitenmomenten combineren we steeds met een relaxmoment in het hotel. Lars kiest elke dag een activiteit. Zwemmen, spelen, springen op het springkasteel,… er is geen tijd om ons te vervelen!

Een week aan een idyllisch privéstrand met helder blauw water in Kroatië.

Na een week in de bergen rijden we door tot in Istrië (Kroatië). We logeren er een week op camping Mon Perin in een luxebungalow op 200 meter van de Adriatische zee. Het is een rustige week met veel zwem- en snorkelmomenten. De camping strekt zich 2 km uit langs de kust waardoor we elke dag vanop een ander strand het water in kunnen duiken.

De camping heeft een zwembad in de vorm van een dinosaurus met enkele levensgrote exemplaren en een waterspeeltuin. We huren er een sup en peddelen tot aan één van de kleine eilandjes, spelen op het waterkasteel, snorkelen, duiken vroeg in de ochtend de zee in en bewonderen een hevig onweer op zee. We bezoeken stadjes Rovinj en Bale en ontdekken meer over de opgravingen van dinosaurusbotten in deze regio in een klein en lokaal museum. Hier kan je ook wilde dolfijnen gaan spotten.

Logeren in een eeuwenoude herberg nabij Salzburg.

Om de terugreis naar België om te toveren naar een verlenging van onze vakantie, boeken we een hotel in de buurt van de stad Salzburg met zwembad, wellness en eigen restaurant. De oude herberg Holznerwirt ademt geschiedenis en cultuur. Onze ruime kamer met hemelbed kijkt uit op het zwembad en het ontbijt in dit hotel bestaat uit biologische en lokale producten waar we niet genoeg van kregen. Onder de oude, enorme kastanjebomen staan mooie gedekte tafels om te ontbijten of lunchen. Het personeel draagt Oostenrijke klederdracht en hebben oog voor detail. De menu is hier lekker en traditioneel. Ik at een Wienersnitzel met gekookte aardappel en salade met een zure dressing. Jammie!

Na een korte rit van 15 minutenstaan we in het stadscentrum van Salzburg. We kiezen voor een wandeling door de historische stadskern en een museumbezoek. Omdat we op een regenachtige dag in de stad zijn, gaan we naar het Haus der Natur. Ons bezoek loopt als snel uit de hand want dit museum is enorm groot. We bewonderen er vissen en reptielen in de mini-zoo, experimenteren in het centrum van wetenschap, leren bij over thema’s zoals de ijstijden, de ruimte, de prehistorie, het menselijk lichaam, de oceanen, … tot ons hoofd vol zit. Maar we zijn verre van rond. In de horecazaak van het museum bestellen we een lekkere lunch en laten we alles even bezinken.

Een tussenstop in een pretpark. Adrenaline inbegrepen.

Bijna thuis maar nog niet helemaal. Zodra we aankomen op onze laatste logeerplek duiken we meteen de kano in. Naast ons hotel is er een startplek voor tochten op het water. Zo verkennen we vanop het water de groene streek. Hotel Eberhards is een kleinschalig, modern hotel met ruime kamers en een restaurant. Onze kamer kijkt uit op het water en ook voor het ontbijt zitten we buiten. Vakantiegevoel? Check!

’s Avond kuieren we door de historisch dorpskern en bewonderen we traditionele huizen. We genieten van een ijsje en ontdekken de speeltuin met XL-glijbaan in het park. Onze laatste vakantiedag, met 530 km voor de boeg, starten we met een lekker ontbijt en een bezoek aan het pretpark Tripsdrill. Het pret-en wildpark strekt zich uit over verschillende heuvels en ligt midden in het groen. Voor onze kleuter waren er veel leuke attracties en prachtige speeltuinen. We reden voldaan naar huis. En Lars? Die sliep meteen op de achterbank. Uitgeput maar tevreden.

praktisch over deze rondreis Duitsland, Oostenrijk en Kroatië

vertrek vanuit Schoten met eigen wagen
1 nacht in Werbach hotel Belle Maison
picknicken, speeltuin Toppels, wandelen
7 nachten in Katschberg hotel Falkensteiner Club Fumination
wandelen, mountainbiken, koets rijden, paardrijden, zomerrodelen, zwemmen, wellness
7 nachten in Bale camping Mon Perin
zwemmen, snorkelen, dolfijnen spotten,  kleine stadjes bezoeken , vogels spotten, suppen
2 nachten in Eugendorf hotel Holznerwirt
salzburg stad bezoeken, museum bezoeken, wellness
1 nacht in Bietigheim -Bissingen hotel Eberhards
kanovaren, wandelen, speeltuin, stadje bezoeken, pretpark, wildpark

meer info over deze rondreis Duitsland, Oostenrijk en Kroatië…
familiehotel in Oostenrijk

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *