Familiehotel voor een zomervakantie in Oostenrijk.

Elk jaar in juli ga ik met mijn gezin op vakantie. Tijdens het bouwverlof gaan we op avontuur. En dat doe ik het liefst zo lang mogelijk en op verschillende plekken. Omdat we nu als een gezin met een jong kind door het leven gaan, passen we onze keuze in accommodaties en bestemmingen aan. Daardoor is er voor Lars steeds wat te beleven. En een gelukkig kindje maakt een gelukkige mama en papa. We logeren wel eens in een familiehotel in Oostenrijk.

Dat neemt niet weg dat we nog steeds gaan voor comfort, een actieve vakantie in de natuur en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het ene verblijf is duurder dan het andere. Maar ik bekijk een reis in zijn totaliteit en werk die uit naar ons budget.

We genieten van de activiteiten, het lekkere eten en de mooie omgeving. De familiehotels zijn gelegen in Salzburgerland en Karinthië.

Lars en Joeri reizen mee. De organisatie van de reis laten ze vakkundig aan mij over, waardoor ik hen steeds kan verrassen met de activiteiten en hotels die ik voor hen uitzoek. Lars reist mee naar Oostenrijk op zijn 2 en 4 jaar.

Hier waren we te gast…

Familiehotel in Oostenrijk: Falkensteiner Hotel en Spa Carinzia

Het familiehotel in Oostenrijk is in een dal gelegen. Het kleine dorp Hermagor is gezellig maar weinig toeristisch. Op wandelafstand ligt de berglift die wandelaars naar boven brengt. De weekpas voor de lift is inbegrepen bij ons verblijf. Zo hoeven we niet telkens te betalen. Het hotel biedt halfpension aan zijn gasten. Zo genoten we elke ochtend van een zeer uitgebreid en verzorgd ontbijtbuffet. Voor het diner was er een menukaart. Ik ben geen fan van buffetten omdat je dan vaak meer rondloopt dan gezellig met je gezin aan tafel zit. Voor de soep, salade en desserts was er wel een klein buffet.

Het hotel biedt ruime kamers aan mét terras. Ik zoek steeds een kamer uit boven de 25m² zodat we voldoende plek hebben voor een babybedje of derde bed. En uiteraard is het altijd fijn om rond te lopen in een kamer zonder ergens tegenaan te botsen. Ideaal zijn kamers tussen de 30 en 40m². We kiezen vaak ook voor een kamer met terras. Zo kunnen we genieten van een avondje samen als Lars slaapt.

Na onze wandelingen relaxen we graag. En dat doen we aan het binnen- en buitenzwembad. In Oostenrijk kan het plots van zonnig naar onweer gaan, dus de optie om binnen te zwemmen is een plus. De uitgebreide wellness hebben we afwisselend uitgetest. Voor kinderen is er ook nog een binnenspeelzone en kinderopvang vanaf 3 jaar. Tijdens ons verblijf was Lars 2 en ging hij telkens met ons mee op avontuur. Aan de infodesk vonden we veel inspiratie voor wandelingen en andere sportieve activiteiten.

We kiezen voor dit familiehotel in Oostenrijk omwille van de ligging aan de berglift en de straffe prijs/kwaliteit. We zouden meteen teruggaan naar dit hotel omdat het eten er zo lekker is en het wandelgebied fantastisch mooi is.

Familiehotel in Oostenrijk: Falkensteiner Club Funimation Katschberg

Het familiehotel in Oostenrijk is gelegen in een skioord op een hoogte van 1600m. Het dorp is een toeristisch oord. Er is veel te doen maar ik mis de authentieke Oostenrijke gezelligheid. Ook bij dit hotel kan je te voet naar de berglift om hoger de bergen in te gaan en ook hier is de weekpas inbegrepen bij het verblijf. Het grote verschil is dat er in de zomer maar 1 lift open is. Daardoor is het wandelaanbod kleiner maar meer dan voldoende tijdens ons verblijf van een week. Het hotel biedt volpension in buffetvorm. Omdat we overdag steeds op wandel zijn, maken we bijna geen gebruik van de lunch. Het eten was lekker en gevarieerd. Ik moet wel nog wennen aan de drukte van een buffet en de soms overvolle borden van andere gasten.

Het hotel beschikt over verschillende kamertypes. We kiezen voor een familiekamer tot 4 personen met een terras en een aparte slaapkamer voor Lars. De kamer kunnen we afsluiten. Daardoor hebben we ’s avonds meer privacy.

Voor of na onze wandelingen genieten we van de vele voorzieningen. Het was best een uitdaging om alles een keer te doen. Het hotel heeft een binnen-en buitenzwembad, een apart binnenzwembad voorgezinnen met een glijbaan en waterspeeltuin, een klimmuur, een binnenspeelzone, een buitenspeeltuin, een springkasteel en ook kinderanimatie. Zo is elke dag snel gevuld. Lars kiest met plezier elke dag iets uit. Terwijl Joeri en ik gaan mountainbiken maken we één keer gebruik van de gratis kinderopvang. Daar kunnen kinderen vanaf 3 jaar gaan spelen onder toezicht voor een 3-tal uren.

We kiezen voor dit familiehotel in Oostenrijk omwille van de ligging aan de berglift en de straffe prijs/kwaliteit. En we zouden meteen teruggaan naar dit hotel omdat er zeer veel voorzieningen zijn voor gezinnen met jonge kinderen en je op wandelafstand nog meer activiteiten kan doen.

We worden lid van deze hotelgroep en ontvangen bij elke reservatie een korting voor een volgende boeking. Ik let ook op interessante annulatie-en betalingsvoorwaarden. Zo betalen we enkel een voorschot en de rest pas bij het uitchecken.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.