Wil jij ook meer reizen?

Trip Natuur » lifestyle » ik wil meer reizen

Denk jij ook wel eens “ik wil meer reizen”? Met deze handige reiskalender en invuloefening kan je starten om die droom te maken. Weliswaar wat kan binnen jouw mogelijkheden. Want die mogelijkheden zijn voor iedereen anders. En het heeft dus geen zin om te vergelijken met wat andere mensen allemaal doen. Het gaat erom voor jezelf een helder beeld te krijgen wat voor jou haalbaar is. In functie van jouw budget, beschikbare vakantiedagen, gezinssituatie, … maar ook jouw gevoel. Wanneer stond je nog eens stil bij jouw gevoel over meer reizen? Dit heldere beeld zal je helpen makkelijker te plannen en reizen uit te zoeken zodat jij zo snel mogelijk weer je koffer kan inpakken of er misschien meer voor gaat kiezen om een dag erop uit te trekken.

Ik wil meer reizen -reiskalender

Je maakt voor jezelf een reiskalender voor 2022 waarop alle dagen staan waarop je kan en wil reizen.

Je gaat dieper in op:

  • wanneer je kan reizen in 2022
  • op dingen die je een reisgevoel geven
  • op wat voor jou vaker reizen betekent
  • je reisbudget op jaarbasis
  • jouw gedachten waarom je nu niet vaker reist

De reiskalender kan je onderaan dit bericht gratis downloaden. Het zou leuk zijn moest je in ruil jouw vriendinnen of zussen iets vertellen over de reiskalender van Trip Natuur of inschrijven op de nieuwsbrief van Trip Natuur. Die verschijnt elk seizoen 1 keer.

Bewuster reizen.

Soms kan het helpen om niet meer te gaan reizen om iets te veranderen in jouw gevoel over meer reizen. Hoe zit het met jouw appreciatie? En hoe bewust ben je voor, tijdens en na de reis over jouw reisavonturen? Stilstaan bij de dingen die er al zijn, doen vaak wonderen in je eigen perceptie. Misschien helpen deze dingen je ook verder op weg:

Bekijk je reisplannen op jaarbasis en niet per reis.          
Bedenk een manier waarop je kan uitkijken naar jouw reizen.
Denk tijdens je reis niet na over de duurtijd van je reis maar geniet in het moment  en wees bewust van jouw keuze voor die reis.
Bedenk op welke manier je kan nagenieten van een reis.

Daguitstappen.

Als er 1 ding is dat ik afgelopen maanden heb ervaren is de essentie kennen van waarom je wil reizen.Dat is een belangrijk ingrediënt om net dat meer reizen te gaan waarmaken. Neem die essentie eens mee in een daguitstap.

Dat helpt mij enorm. Ons reisbudget is ruim maar beperkt. Omdat ik graag in de natuur en buiten ben, ga ik regelmatig gewoon een lange wandeling doen, fietsen of een openlucht museum bezoeken. We rijden nu ook vaker een dag naar zee om te relaxen. Zo ben ik meer buiten en ervaar ik het vakantiegevoel. Ik plan in elke maand dat er geen reis gepland is een leuke daguitstap. Uittesten maar!

Natuur in België.

Ben jij ook graag buiten in je vrije tijd? Dan is er in ons eigen land heel wat mooie natuur te ontdekken waar je de mooiste wandelingen kan maken of waar je kinderen buiten kunnen spelen. Maar ook fietsen, suppen, kajakken, hoogteparcours, zwemmen,… kan gewoon in de natuur. En het voordeel van ons kleine land is dat je in een straal van 100 km van jouw woning vermoedelijk heel wat dingen kan gaan doen. Tijd voor een nieuw lijstje?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.