Wandelen in Zoersel.

Trip Natuur » daguitstappen » wandelen Zoersel

Op zondag voormiddag ga ik met mijn partner wandelen in Zoersel. De uitgestippelde route via wandelknooppunten geeft ons veel tijd om gezellig te praten en doet ons bewegen. We stappen 11,5 km door het Zoerselbos. Na een lange wandeling voel ik me energiek en onbelemmerd.

vertrek knooppunt 40, adres Sjauwel-Rodendijk, Zoersel
11,4 km
wandelknooppunten 40-51-24-41-20-48-21-30-33-52-22-26-28-29-23-25-52-44-40
horecatip voor onderweg: bezoekerscentrum Boshuis (bij knooppunt 20) meer info over het Zoerselbos

Wandelroute in Zoersel

De hele route loopt door bos. En dit bos staat vol loof-en naaldbomen. Ze wisselen elkaar speels af. Ik zie jonge bomen maar ook enorm grote bomen. Die staan in de tuinen van mensen, langs de wandelpaden of diep in het bos. Ze verwonderen me. Plots voel ik me weer klein. Want deze reuzen staan hier van ver voor mijn geboorte. Ik hoop dat ze nog vele van ons doen verbazen.

Via de wandelknooppunten door het Zoerselbos.

Langs de wandelpaden staan felgroene varens. Die schieten boven me uit en zijn een ideale achtergrond voor een leuke foto van mij en mijn lief. Ze bedekken de bodem en geven zo een andere dimensie aan het bos. Is dit de Koningsvaren? Halfweg springt er een ree over het pad. We volgen ze met onze ogen tot ze niet meer zichtbaar is tussen de struiken en bomen. Wilde dieren spotten geeft me steeds een uitbundig gevoel.

De vrienden van het Zoerselbos.

Deze vzw is actief sinds 1972 en zet zich in voor de bescherming van het natuurreservaat. Vanuit het bezoekerscentrum kan je verder kennismaken met dit stuk natuur of vertrekken voor een wandeling met gids. Naast het beschermen en uitbouwen van het reservaat zetten deze vrijwilligers ook in op milieu-en natuureducatie. Rondom het Boshuis ligt een kleurrijke bloementuin. Een leuke plek voor een pauze met een fris drankje en warme koffie als je gaat wandelen in Zoersel.


Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.