Wandelen in Nijlen.

Trip Natuur » daguitstappen » wandelen Nijlen

Op zondag voormiddag ga ik met een vriendin wandelen in Nijlen. De uitgestippelde route via wandelknooppunten en een bewegwijzering van Natuurpunt geeft ons veel tijd om gezellig bij te praten. We stappen 16,5 km stevig door en passeren verschillende kleine natuurgebieden in de Kempen zoals het Viersel Gebroekt en de Kesselse Heide. Wandelen en buiten zijn geven me energie. Maar ook in mijn hoofd krijg ik ruimte en rust.

wandelen in Viersel Gebroekt

Langs de rivier de Kleine Nete zijn er natte bossen, talrijke graslandschappen en moerassen. In Viersel Gebroekt is er veel van deze laatste twee. Daarom leven hier veel vogels en andere dieren. Via de verhoogde knuppelpaden wandelen we over sompige delen en maken we een mooie lus door het hele gebied. We schuilen onderweg op het terras van een dorpscafé voor een onweer en pakken de draad weer op na een fris drankje.

wandelen langs de Kleine Nete

De Kleine Nete is maar liefst 44 km lang en kronkelt zicht doorheen de Kempen tot in Lier. Daar vloeit de rivier samen met de Grote Nete. Langsheen de rivier zijn er prachtige wandel-en fietspaden. Maar ook vissers komen we onderweg tegen. Op deze route wandelen we 2 km langs de rivier en stoppen we aan een bankje voor onze picknick.

wandelen in de Kesselse Heide

Het laatste natuurgebied op deze route is heel anders. We wandelen door los zand en zien uitgestrekte heidevlaktes. Door de droogte en de warmte van de zon geven de naaldbomen een heerlijke geur. Die doen me denken aan vakantie in het Zuiden van Europa.

wandelen in Nijlen

vertrek knooppunt 39, adres Achterbist in Nijlen
16,5 km
wandelknooppunten 39-46-49-50-57-58-72-71-70-67-62-63-64-61-60-55-56-52-45-53-41-42-44-69-40-39
bij knooppunt 49 wijken we uit en steken we de Nijlensesteenweg over, daar volgen we een groene bewegwijzering van Natuurpunt voor 4,5 km
horecatip voor onderweg: De Beemden (terras aan het water)

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.