Winterwandeling in Lier

Trip Natuur » daguitstappen » wandelen in Lier

Ook in de winter is wandelen in de natuur een deugd. Heerlijk buiten bij lage temperaturen tot de koude onder je kleren zit. Als je dan binnenkomt overvalt je een portie geluk en is het extra genieten van een cappuccino of warme chocolademelk. Omdat bewegen en buiten zijn belangrijk zijn voor jouw welzijn is de Kloosterheide wandeling in Lier en Kessel een aanrader.

De bewegwijzerde route neemt je 13,9 km mee (ja, voor de flinke stapper reken 3,5 uur frisse lucht) door de Vallei van de Kleine Nete en de Kesselse Heide. Bij vriestemperaturen kan je onderweg gewoon schaatsen en schuifelen over de dijkwegen en op de plassen in Steenbeemden. En voor dat warme drankje kan je aan het start- en eindpunt bij Brasserie ’t Oud Lier terecht. Ik testte het uit met vriendinnen. Wanneer ga jij wandelen in Lier?

Winterwandeling Antwerpen.

Met een beetje geluk kunnen we in de winter genieten van een aantal dagen met vorst en sneeuw. Die dagen zijn zo uniek. Waarom zou je dan niet naar buiten gaan? Met de juiste kleding en een dagje vrije tijd kan je de mooiste winterwandeling in Antwerpen maken. Of dit nu de mooiste is, daar mag je zelf over oordelen. Maar de ijzig blauwe kleuren van de bevroren plassen en de Kleine Nete onderweg maken het bijzonder. Ook de ijsvogel is fan van deze taferelen. Kijk goed rond want wie weet schiet er eentje je voorbij.

Wandelen via knooppunten in Lier.

Om te wandelen in Lier en omgeving kan je via het wandelknooppuntennetwerk makkelijk zelf een wandelroute uitstippelen. Deze wandeling in Lier en Kessel kon ik vinden op kempen.be. De Kloosterheideroute neemt je 13.9 km mee langs water, door natte bossen en door de heide.

Start: Brasserie ’t Oud Lier, Nazaretdreef 103 in Lier
Knooppunten: 7-98-94-86-78-79-75-74-57-50-51-48-47-45-52-54-55-60-59-58-57-74-89-80-81-69-92-91-93-86-94-98-7
Afstand: 13.9 km

Wandelen in de natuur.

Net buiten de stad kan je wandelen in de natuur. Op de dijkwegen langs de Kleine Nete heb je een uitgestrekt zicht op het landschap. De rivier kronkelt erdoor. In de Kesselse Heide wandel je afwisselend door bossen en heidevlaktes. Hier vind je vaak mooie open vlaktes als ideale plek voor een leuke foto met je wandelbuddy’s.

Even terug langs de Nete wandel je het natuurgebied Steenbeemden in. Natuurpunt zorgt hier voor de natuur. Door de broekbossen en langs de plassen lopen smalle paadjes. Tijdens de trekperiode van vogels komen hier veel soorten uitrusten in het riet langs het water.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.