Theater in de Kalmthoutse heide.

Trip Natuur » daguitstappen » theater Kalmthoutse Heide

Dit is mijn eerste natuurtheatervoorstelling in de natuur. Ik sluit aan op de try-out van het exclusieve theater in de Kalmthoutse heide: Kudde. Die gaat door bij avondval. Elk met een wandelstok en een hoofdtelefoon vertrekken we met onze kudde van mensen. Zo de natuur in. Wanneer we terug zijn, weten we niet.

Dat is niet erg want wandelen en buiten zijn geven me ruimte en rust. Het zijn vooral de schapen op de website van de theatermaker die me onmiddellijk overtuigen om te gaan. Maar ook de heide in bloei kleurt het grenspark feeëriek paars. Het landschap is dan verwonderlijk en uniek.

Met een groep van 40 mensen volgen we als een kudde de hoeder. Eerst braaf op de wandelpaden. Dan zetten we ons neer om kennis te maken met Zenon, een zoon van een bakker waarvan iedereen denkt dat zijn toekomst al geschreven is. We ontmoeten er ook de andere kudde. Meer dan 300 schapen en geiten komen op ons af. Met de zonsondergang op de achtergrond en de paarde heide naast me laat de eerste vertelling me onmiddellijk vertragen. Dat is fijn.

Het is een stuk over leven in het hier en nu. Er is geen gisteren of morgen. Over het verlangen van je hart en ieder zijn plek in de kudde. Want ook wij, mensen, zijn kuddedieren. En voor deze ene keer wijken we van de wandelpaden om de kudde te volgen. Langs hun zijde, achteraan, kortbij of iets verder weg. Dat lijkt allemaal ok te zijn. Ik ga voor dichtbij om ook met mijn reukzin het moment op te nemen.

Wanneer het donker wordt nemen we afscheid van de schapen en gaat onze eigen kudde verder door de natuur. We stoppen voor reflectiemomenten over het leven en eindigen aan een postbus waar we een verlangen van ons hart in kwijt kunnen.

Schrijf je in voor de wachtlijst van het theater in de Kalmthoutse heide.

Dit theaterstuk is populair. Alle geplande voorstellingen komende 2 weken zijn uitverkocht. En de wachtlijst die groeit. Schrijf je dus zeker in op de nieuwsbrief van het theatergezelschap. Zo blijf je op de hoogte en wie weet heb je op een dag het geluk om dit unieke stuk mee te mogen beleven.

Boekentip.

Wil je ondertussen meer leren en ontdekken over kiezen vanuit je hart?
Kiezen vanuit je hart, Albert Sonnevelt

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.