Met een e-chopper op avontuur in Nederland.

Sinds de geboorte van Lars nodig ik mijn mama elk jaar uit voor een leuke uitstap op Moederdag. Deze keer huren we een e-chopper in Nederland. Vanuit Someren (regio Eindhoven) doen we een route van 38km die ons door de natuur neemt. De e-chopper huren we bij de Longhorn Ranch. Via de app route.nl vinden we vlot onze weg.

e-chopper huren in Nederland

reserveren via buiteneten.nl
een halve (34,50 euro) of hele dag (49,50 euro)
2 routes te downloaden via de app route.nl
combineer de route met een horecabezoek of een picknick
vertrek bij de Longhorn Ranch, Beliënbergdijk 42, Someren, Nederland
waarborg te betalen voor vertrek (kan met bancontact)

Een ontspannende middag door de natuur.

Omdat ik in de natuur rust en verwondering vind, kies ik ook deze keer voor een route vol groen geluk. Wendy van de Longhorn Ranch raadt me de route aan die door natuurgebied De Pan en de Stabrechtse Heide gaat. Ik ben meteen akkoord.

De hemel kleurt blauw. Witte wolken sieren de lucht en de zon vergezelt ons onderweg. Ik word helemaal rustig van deze rit. Want zelf de weg vinden via de app is makkelijk. We rijden door velden vol maïs, voorbij de mooiste huizen, door bos, langs de bloeiende heide en voorbij vennen. In sommige bossen ruikt het naar het Zuiden door de grote naaldbomen. Halfweg stoppen we voor een pauze en een drankje. Gewoon op een bankje in de natuur. Onze drankjes gaan mee in de rugzak. Onze Zen-modus staat 100% aan.

Een e-chopper is een elektrische scooter die maximaal 25 km per uur kan rijden. Je hoeft geen helm te dragen en je kan geruisloos door de natuur rijden. Bijkomend is er geen CO2 uitstoot. Het is een duurzaam vervoersmiddel en een leuke afwisseling op de elektrische fiets.

Longhorn ranch: plek voor country liefhebbers

Wendy is hier de gastvrouw van het familiebedrijf. Naast de melkveehouderij verzorgen ze recreatieve activiteiten zoals de verhuur van de e-choppers en tuk tuk. Maar je kan er ook terecht voor een workshop ‘koken op kampvuur’. Dat kan voor kleine en grote groepen. In combinatie met een tour per e-chopper lijkt mij dat een originele uitstap voor bedrijven. Maar misschien kan je het zoveelste gewone familiefeest eens een leuke twist geven?

Op de ranch staan stoere Longhorn koeien. Ze zijn indrukwekkend om te zien en geven je een instant western gevoel. Ook de bar is sfeervol en geeft me een vakantiegevoel. Howdy!

Wandelen in nationaal park De Groote Peel

We maken er een volledige daguitstap van en gaan in de voormiddag wandelen in nationaal park De Groote Peel.

De foto van Wendy is eigendom van buiteneten.nl .


Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.