Wandelen en buitenspelen in Heusden-Zolder.

Trip Natuur » daguitstappen » kinderboerderij Limburg

Voor een leuke dag met je gezin in de natuur is o.a. de kinderboerderij in domein Bovy in Limburg een aanrader. Op een zaterdagmiddag in de zomer rijden we op 1 uur van Schoten naar Heusden-Zolder om te wandelen en buiten te spelen. We zijn als gezin graag in de natuur en het is steeds spannend om een nieuwe plek te ontdekken. Op domein Bovy kan jouw gezin genieten van wandelroutes, een brasserie met terras, een buitenspeeltuin en een kinderboerderij. Opa gaat met ons mee op pad.

Wandelen in Heusden-Zolder.

In domein Bovy starten verschillende bewegwijzerde wandelroutes van 3,8 tot 11,7 km. We gaan voor de oranje route van 8,8 km. Die start aan de oude hoeve en neemt je mee over het vlonderpad aan de vijvers, langs weilanden, het Albertkanaal, het circuit van Zolder en door bossen. In Bolderberg trotseren we kleine hoogteverschillen. Lars die ontdekt de route per fiets en wij stappen stevig door om erna te genieten van een terrasje en een bezoek aan de kinderboerderij in het mooie Limburg. Ook voor kleine kinderen zijn er 2 korte themaroutes (Hazenpad en Martin de Ijsvogel).

Domein Bovy.

De geschiedenis van dit domein gaat terug tot in 1154. Vandaag is het een plek in het groen voor jonge gezinnen met kinderen. We zijn fan van de grote speeltuin, de charme van de gebouwen en het grote terras op de kasseien. Ze geven ons een instant vakantiegevoel. Achter de hoeve wonen de dieren op de kinderboerderij.  Het domein is gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Je kan hier makkelijk en gratis parkeren. Honden zijn welkom aan de leiband.

Adres: Galgeneinde 22, Heusden-Zolder

Natuurgebied De Wijers.

Met meer dan 1000 vijvers is dit een uniek natuurgebied in Vlaanderen. Het strekt zich uit over verschillende gemeenten. Daarom kan je aan verschillende toegangspoorten starten met wandelen of fietsen. Een wijer is een oude benaming voor een vijver waarin vis wordt gekweekt. Onder invloed van voormalige kloosters is deze streek ooit ontwikkelt als viskweekregio. Nu is ze een kraamkamer voor diersoorten die anders niet in België zouden overleven. De ecologische waarde van kleine vijvers is veel groter dan die van grote meren. Er is in verhouding meer oever en net dié is belangrijk voor heel wat dieren en planten. De rietkragen aan de oever dienen als broed- en foerageerplaats voor tal van vogelsoorten. Naast de vijvers is De Wijers ook van Europees belang voor heidesoorten. Zo bieden heidegebieden  een thuis aan soorten als de heivlinder.

Tips voor de leukste uitstap met je gezin op een kinderboerderij in Limburg.

Dit domein is populair. Op zaterdag heb je meer kans op een rustig bezoek.
We kiezen na ons horecabezoek voor een dessertje bij ijssalon ’t bolleke.
Aan de kinderboerderij staan verschillende picknicktafels, ideaal voor een eigen gemaakte picknick. Dat is mild voor het budget. Kies je toch voor een maaltijd bij Bistro Bovy, ga dan voor een vegetarisch gerecht of een lokaal drankje. Zo maak je het reizen weer een stukje duurzamer.

Ik kom graag terug naar de Wijers voor het fietsen door het water, een bezoek aan Bokrijk en een lange wandeling.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.