Kanovaren op de Kleine Nete.

Omdat we ook tijdens de coronacrisis willen afspreken met vrienden, kiezen we voor een buitenactiviteit. Lars, Joeri en ik gaan samen met 2 andere koppels kanovaren op de Kleine Nete door de Kempen. Het traject van 15 km start in Lichtaart en eindigt in Grobbendonk. Daardoor zijn we snel 4 uur onderweg. Voor een drankje en speelmoment stoppen we in Herentals. Lars verbaast ons met zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen want hij peddelt enthousiast mee in de kano. Deze biedt plaats voor 2 volwassen en 2 kleine kinderen. De rest van onze groep kiest voor een duokajak. 

Tijdens het kanovaren op de Kleine Nete passeren we Bobbejaanland, een kinderboerderij, verschillende horecazaken en de speeltuin aan het Spaans Hof. Al peddelend gaan we door de vallei van de Kleine Nete. Die is nu frisgroen. Onderweg spotten we verschillende watervogels. Het is erg rustig op het water.

over de vallei van de Kleine Nete

De rivier is 44 km lang en mond uiteindelijk uit in de Grote Nete ter hoogte van Lier. Deze kronkelt door het landschap langs graslanden en door natte bossen. Langs de oevers staat veel groen waartussen watervogels nesten. Ook hier leven zeldzame vissoorten. De Kleine Nete maakt deel uit van het Scheldebekken. Het getij is merkbaar tot in Grobbendonk. Daarom is de biotoop uniek. De vallei en de rivier hebben een belangrijke rol in de aanpak van onze huidige waterproblematiek en voor de natuurontwikkeling. Maar het is ook een groene plek voor recreatie. Je kan hier namelijk ook wandelen, fietsen, kajakken, suppen, mountainbiken en erfgoed bezoeken.

praktisch

De Wimpe
Arkstraat 6, Lichtaart
vertrekken kan tussen 9u30 en 15
kies eerst je traject en vervolgens je boottype, boek je activiteit (via email of telefoon)
terug met eigen vervoer
26 euro voor een kano

Andere daguitstappen?
Met een e-chopper op avontuur in Nederland
Kunstpark Labiomista

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *