Kanovaren en kajakken in de Kempen.

Trip Natuur » daguitstappen » Antwerpen » kajakken kleine nete

Omdat we in het weekend graag afspreken met vrienden, kiezen we vaak voor een buitenactiviteit. Lars, Joeri en ik gaan samen met 2 andere koppels kanovaren en kajakken op de Kleine Nete in de Kempen. Het traject van 15 km start in Lichtaart en eindigt in Grobbendonk. Daardoor zijn we snel 4 uur onderweg. Voor een drankje en speelmoment stoppen we in Herentals. Lars verbaast ons met zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen want hij peddelt enthousiast mee in de kano. Deze biedt plaats voor 2 volwassen en 2 kleine kinderen. De rest van onze groep kiest voor een duokajak. 

Tijdens het kanovaren en kajakken op de Kleine Nete passeren we Bobbejaanland, een kinderboerderij, verschillende horecazaken en de speeltuin aan het Spaans Hof. Al peddelend gaan we door de vallei van de Kleine Nete. Die is nu frisgroen. Onderweg spotten we verschillende watervogels. Het is erg rustig op het water. Onderweg laten we ons meevoeren door de zachte stroming.

Kajakken op de Kleine Nete.

De rivier is 44 km lang en mond uiteindelijk uit in de Grote Nete ter hoogte van Lier. Deze kronkelt door het landschap langs graslanden en door natte bossen. Langs de oevers staat veel groen waartussen watervogels nesten. Ook hier leven zeldzame vissoorten. De Kleine Nete maakt deel uit van het Scheldebekken. Het getij is merkbaar tot in Grobbendonk. Daarom is de biotoop uniek. De vallei en de rivier hebben een belangrijke rol in de aanpak van onze huidige waterproblematiek en voor de natuurontwikkeling. Maar het is ook een groene plek voor recreatie. Je kan hier namelijk ook wandelen, fietsen, kajakken, suppen, mountainbiken en erfgoed bezoeken.

Kajakverhuur in Lichtaart.

De Wimpe
Arkstraat 6, Lichtaart
vertrekken kan tussen 9u30 en 15
kies eerst je traject en vervolgens je boottype, boek je activiteit (via email of telefoon)
terug met eigen vervoer
26 euro voor een kano

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.